zaterdag 2 februari 2019

jellyroll race quilt

Op een quiltbeurs (in de broodfabriek) was er twee jaar geleden de mogelijkheid om te helpen quilts te naaien voor het goede doel. Het patroon was simpel en werd een lasagne quilt genoemd. Na wat gezoek kwam ik een filmpje tegen op youtube, deze amerikaanse dame noemt het een jellyroll race quilt. Net zo passend als de Nederlandse naam. Lasagne quilt als hij af is, is helemaal duidelijk en spaghetti quilt als je er nog mee bezig bent. 

De stof is een serie van Riley Blake, All Stars2. Ik had het ooit gekocht voor de slaapkamer van Maks en de resten waren al die tijd blijven liggen.
 De eerste stadia van het patchen. Eerst stik je alle stroken (40 in totaal) aan elkaar, en dan dubbel. Wat er dan op de grond ligt... Juist stofspaghetti.
Het eindresultaat. Je stikt de stroken steeds dubbel (2-4-8-16-32 stroken) en knipt de vouw door. En dan hou je een lasagnequilt over. De totale afmetign nu is 1,30m x 1,60m. Er komt nog een broder omheen dan wordt de quilt 1,50m x 1,80m.

Jellyroll race quilt is net zo logisch. Ik heb de stroken zelf gesneden, maar je kunt ook een jelly roll gebruiken. Een rol van 40 stroken stof uit één serie, gesneden in stroken van 1,10m bij 6,5 cm. 

Bo is helemaal fan. Hij zoekt hier zijn stuiterbal, die dezelfde kleuren heeft als de quilttop.
Goed zoeken, Bo heeft zich er helemaal in verstopt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten