maandag 5 januari 2015

V-hals veranderen


Twee foto's van wat primitieve tekeningen van mijn hand, om te laten zien hoe je een V-hals weer kunt veranderen in een ronde hals.

Neem je bestaande patroon, als dat al uitgeknipt is, plak er dan bij de hals een nieuw stuk papier onder. Let er op dat er geen naden aan het patroon zit wat je gaat veranderen. Zet vanaf de middenvoor lijn de nieuwe hoogte uit voor de ronde hals (gewoonlijk is een V-hals dieper dan een ronde hals), en teken een ronde lijn naar de bestaande schoudernaad toe. Eventueel kun je de nieuwe halslijn middenvoor beginnen met een heel klein stukje (millimeter werk!) haaks op de lijn, zodat je geen raar puntje in het midden van de hals krijgt.





 Als de hals bij de schouder te wijd is (of juist te smal, dan doe je deze handeling andersom) verleng (of verkort) je de schoudernaad bij de hals, en teken je de nieuwe hals tussen het nieuwe punt midden voor en de nieuwe schoudernaad.


Als het patroon aangepast is, is het aan te raden om er wel eerst een proefmodel van te maken, om te zien hoe de hals nu valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten