vrijdag 21 april 2017

Koningsdagshirts.


Dit was echt een spoedklus! Ik zat tijdens het paasweekend een beetje rond te neuzen bij webshops voor stofjes (wat anders?). Bij de Stoffenkraam kwam ik hele leuke stof tegen, speciaal voor koningsdag. Niet te lang over nagedacht en snel bestelt. Ondertussen vast de patronen uitgetekend en hulp gevraagd over de zwarte schouder pas op Sancho. Daar kreeg ik de tip om elastisch oranje paspelband te gebruiken. Dinsdag MaMarieke een e-mail gestuurd, en ook dat zou nog op tijd binnen zijn. Woensdag ongeduldig voor de brievenbus gezeten, en ja hoor, eind van de middag was alles binnen. 


Donderdag de schaar in de stof gezet en direct aan het naaien geslagen. Het eerste shirt, dat van Quint, ging snel en zonder noemenswaardige problemen. Alleen de reep voor het boord was te wijd, en dat heb ik op het oog aangepast. Dat zou nog wel iets meer mogen, maar voor nu besloot ik het zo te laten. 

Het tweede shirt, van Maks, was een heel ander verhaal. Na het aanzetten van het boord, dacht ik eerst dat ik het labeltje aan de verkeerde kant had gezet. Maar hoe vaak ik het shirt ook ronddraaide, ik kon er eigenlijk geen kop of staart van maken. Wat bleek... Ik had de linker schouderpas aan het rechterpand gezet en vice versa... Iets met haastige spoed! De hele boel weer lostornen. Dat duurde bijna langer dan het in elkaar zetten van het hele shirt. 😄 Daarna ging het gelukkig van een leien dakje, en net na het eten waren de twee shirts klaar.

Vanmorgen om 6.15, een kwartier te vroeg, stond Maks al helemaal aangekleed met zijn nieuwe shirt aan naast mijn bed. Het mannetje is super blij met zijn stoere koningsdag T-shirt. Een half uurtje later stond ook zijn broer te stralen in de keuken, met zo'n gaaf T-shirt wilde hij wel naar school!


Het patroon voor het shirt komt uit de Ottobre 4/2015, nummer 38. Leuk shirt met die schouderpas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten